Welkom op de website van G E O R G I E N W Y B E N G A

Over mij

Georgien Wybenga
Veel gekeken naar de natuur, veel getekend en toen met schilderen begonnen. 
Iedere dag weer blijf ik me verbazen. Vooral de energie van alles dat ons omringd, dat wat we liefhebben, om dat vorm te geven ………

Na de middelbare school in Castricum heb ik een tekenopleiding gevolgd bij REC's tekenschool in Amsterdam, de batiktechniek boeide mij en ik maakte er mijn eerste schilderijen mee. Het zou nog vele jaren duren voor ik de schilderskwast opnam.
Hoewel ik meestal van foto's werk, ligt mijn inspiratie vooral buiten in de natuur maar ik kan ook zomaar geboeid raken door een kalenderfoto of iets uit de krant.
Ik hou van reizen en heb altijd wel een tekenboekje of een aquarelblok mee in mijn rugzak, ik vind het heerlijk met kleurpotloden te werken, daarmee kan ik eenvoudig en snel een impressie  weergeven. (en ze ruiken lekker !)

Portretten enzo

Foto: Taeke Henstra 1983
Het is inspirerend om een portretopdracht te krijgen, ontroerend zelfs, soms een familietafereel soms een huisdier,
een herinnering, kan ook een totemportret zijn (persoon met gids) het komt er op aan de sfeer te pakken.
Ik hou van die spanning, die uitdaging geeft energie en voldoening.


De spirit connectie
Mijn schilderen is als een roep van binnenuit, verwondering ook, ik kijk naar het licht en de beweging van de natuur, de jaargetijden en de verbinding met alles dat leeft, de zielvoeding die ik ontvang, de innerlijke beelden, als een meditatie haast vloeit het schilderen voort.